REGEN EN ZONNESCHIJN IN EMSBÜREN

Op 3 oktober stond de 6de wedstrijd in het NK Sprint op het programma in Emsbüren.

Vrijdagmiddag uit school zijn we meteen richting Duitsland gereden. Toen we daar aankwamen hebben we de kart uitgeladen en wat gegeten. Het eten is nl. altijd heerlijk in Emsbüren. Na het eten ons onderkomen in Bad Bentheim opgezocht. Een appartement met 4 kamers en een serre waarin o.a. een biljarttafel stond. We waren van alle gemakken voorzien.

Zaterdag beloofde een regenachtige dag te worden. De regenbanden worden dan ook meteen gemonteerd. Het was de eerste keer dat ik in de World Formula met regen zou rijden. Ik vond het behoorlijk spannend. Na de 1ste manche vond ik het eigenlijk toch wel erg leuk om met regenbanden te rijden. Het ging ook best goed. Daar hoef ik dus niet meer bang voor te zijn mocht het tijdens wedstrijden gaan regenen. Ik weet hoe ik er mee om moet gaan. ‘s Avonds hebben we weer gezellig met het hele team in de kantine gegeten.

Dan de wedstrijddag. Het regende jammer genoeg niet meer. De baan was nog wel behoorlijk nat, dus gingen we na de rijdersbriefing wel van start met regenbanden in de vrije training. Daar ging ik dan. Na de training hadden we even rustpauze. De regenbanden werden weer vervangen door slicks. Daarna was de kwalificatie. Dat ging zonder foutjes. Maar manche 1 ging niet goed. Met de start kwam ik niet goed weg. Iedere keer op het rechte stuk ging die niet voluit. Dat is niet zo’n leuk teken. We werden afgevlagd en ik kwam binnen. Ik was woedend , ik had er een paar goed te pakken kunnen nemen, maar toen bleek dat de choke er nog op stond. Dat was de fout van mijn monteur.

Dan manche 2. De start ging goed en de eerste 6 rondjes gingen helemaal super. Daarna had ik geen grip meer. In sommige bochten gleed ik weg. Heel vervelend. Wij hebben daarna de kart goed nagekeken, maar konden niet direct een oorzaak aanwijzen. Later bleek er toch wel iets aan de hand te zijn, toen mijn vader de kart thuis ging nalopen. De lagers van de achteras waren losgelopen.

Al met al dus niet zo’n goed verlopen weekend helaas.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.