Veel sleutelen in Emmen

Zo de vakantie zit er weer op! Ik heb in die tijd veel getraind met het team. Dit was leerzaam en gezellig! Nu eindelijk weer een raceweekend.

Vrijdagmiddag laat richting Emmen. Er is gelukkig warm weer voorspeld, want we slapen dit weekend niet in een hotel maar in een tent.

Zaterdagochtend weer lekker trainen in Emmen op kartcircuit Pottendijk en zondag de vijfde wedstrijd van het NK Sprint.

Nadat er nog wat dingen nagekeken zijn aan de kart konden we met trainen beginnen. Na de eerste trainingssessie moesten de remmen een beetje beter afgesteld worden. De tweede sessie lekte er olie uit de motor. Met het aandraaien van de bouten hoopten we het opgelost te hebben. Dit bleek echter niet het geval, want al snel kwam er weer olie uit. De pakking zal waarschijnlijk vernieuwd moeten worden. Met deze motor kon niet meer verder gereden worden. Gelukkig heeft Ronald nog wat voorradig. Deze motor erop gezet en weer de baan op.

Maar ook deze motor bleek niet helemaal goed te zijn. Het aantrekken van de motor ging niet soepel. Het was inmiddels al weer einde van de middag en van trainen is het niet meer gekomen helaas en ook hebben we de kart niet kunnen afstellen, balen!!!

‘s Avonds volgens traditie gezellig met een aantal teamleden wezen wokken in Emmen.

Zondagochtend is de derde motor op mijn kart geïnstalleerd. Het lukte net om de vrije training mee te rijden om 09.10 uur. Deze motor heeft in ieder geval de vrije training doorstaan. Ook de kwalificatie heb ik helemaal uitgereden.

Ik mocht in de eerste manche van plek 10 starten. Samen met Alex heb ik het lekker spannend weten te maken. We hebben echt om ons plekje gevochten.

De tweede manche was Alex al wat verder van mij afgereden en ik kon er niet meer naar toe rijden.

Ik voelde dat er met mijn kart iets niet goed was, want ik had veel minder grip. Later bleek dat er een scheurtje in mijn frame zat. Lars volgde mij wel goed. Dit was zijn eerste wedstrijd op een buitenbaan en hij deed het heel goed.

Het was dus al met al een pech weekend wat betreft het materiaal en hard werken voor mijn vader (mijn monteur). Eindelijk was het wel een keertje warm droog weer in Emmen en weer een leuk weekend met alle leden van Montfoort Motorsports. Gelukkig duurt het nog even tot de volgende wedstrijd in Emsbüren (3 oktober 2010), want er moet nog veel gerepareerd worden.

Groetjes Kirstin

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.