Een mooi begin seizoen 2011 !!!

3 weken voor de eerste wedstrijd heb ik een testdrive gedaan met een Gillard-frame. Deze was eerder afgelopen dan gedacht. Na ongeveer 15 rondjes op Berghem ontplofte mijn eigen motor. Ik kwam zelfs los uit mijn stoel door de klap. Het doel van de testdrive was om uit te vinden of een Gillard-frame wat voor mij zou zijn voor het nieuwe seizoen. In dat eventjes dat ik er mee gereden heb, beviel het mij goed. Maar nu moest ik ook nog een nieuwe motor. Na wat overpeinzing hebben mijn ouders besloten dat ik behalve een nieuwe motor toch ook met een Gillard-frame mag gaan rijden.

De eerste wedstrijd vond plaats op Veldhoven. Ik vond het wel heel spannend, omdat ik geen tijd meer heb gehad om voor het race weekend nog een dag met het nieuwe materiaal te trainen.
Op zaterdag bleek al snel dat de Gillard heel goed bij mijn rijstijl past, want hij doet precies wat ik wil. Dit koste bij de Kombikart wat meer moeite. Ik was heel snel gewend aan mijn nieuwe materiaal en mijn monteur zat met de afstelling ook al heel goed in het begin.

Ik reed de hele zaterdag tijden die goed waren voor een top 3. De tegenstanders werden er een beetje nerveus van. Wat een heerlijke trainingsdag voor mij en mijn coach Heidi die ook heel tevreden was.

De veiligheidskeuring was ook geen probleem. Mijn nieuwe kart kwam er zonder problemen doorheen. Nog even alles oppoetsen en dan snel naar huis, want het was ook nog eens de verjaardag van mijn opa. Daar ben ik maar heel even op visite geweest, want ik moest zondag weer fit aan de start staan en het zou leuk zijn voor mijn opa, als een van mijn grootste fans, als ik met een beker naar huis kom.

Op de dag van de wedstrijd heb ik de vrije training nog op oude banden gereden. Ik had de vierde tijd van de World Formula rijders. De kwalificatie ben ik op nieuwe banden begonnen. De verwachting was dat deze met 2 ronden op temperatuur zouden zijn, maar dat duurde veel langer. Iedere keer als ik over start/finish kwam hield ik de tijd die ik nog te rijden had goed in de gaten. Ik had pas na 7 ronden goede grip. Er stond toen nog 3 minuten op de klok, dus ik wist dat ik het in 3 ronden moest doen. Dat lukte want in de één na laatste ronde zette ik een 5e tijd neer en dus startplek 5.

In race 1 wist ik bij de start mijn 5e plaats te houden. Ik bleef de aansluiting met de kopgroep houden, maar in de 13de ronde werd ik van de baan getikt en viel hierdoor terug naar plek 8 en dit was ook de plek waarop ik finishte.

Race 2 dus starten van plek 8. Ik was super gemotiveerd. Bij de start kwam ik goed weg en reed in ronde 6 al op plaats 5. Ik kon goed naar Cindy toe rijden, maar de race was net te kort om een inhaalactie te doen.

Doordat Lars 5 ronden voor het einde uitviel, werd ik in race 2 vierde. Dit betekende dat ik in het dagklassement een 5e plaats had en dus een beker!

Een mooi begin van het seizoen. Ik heb nu al zin in 3 april. Dan rijden we op ons thuiscircuit Berghem.