Eerste wedstrijd gereden in de World Formula

NK Sprint 3 2010 Spa

Het weekend van 21, 22 en 23 mei stond in het teken van de wedstrijd in Spa in mijn nieuwe kart. Ik had vrijdagmiddag vrij gekregen van school, zodat ik eerder weg kon om de kart nog te kunnen afstellen en misschien nog te trainen. Svend en ik gingen met de camper van opa en oma mee rijden.  Mijn vader en moeder gingen met de auto. De nieuwe kart ging met de trailer van Montfoort Motorsports mee. Door het Pinksterweekend was het al erg druk op de weg en kwamen we om half 5 aan op het circuit. Dit was te laat om nog te rijden, maar ook de trailer (van Ronald) met o.a. mijn kart en de tent van het team was er nog niet. Deze was door pech onderweg een stuk later. We zijn toen eerst wat gaan eten op de camping waar we een stacaravan hadden gehuurd vlak bij het circuit.

Na het eten weer terug naar het circuit en inmiddels was Ronald ook aangekomen. De tent stond inmiddels al grotendeels op. Nog even helpen met de laatste dingen. Aan mijn kart moest nog wel wat gebeuren, maar het was al zo laat geworden, dat we daar zaterdagochtend mee verder gingen. Op zaterdag met heel veel zin naar het circuit. Daar aangekomen was mijn kart al bijna rijklaar, Ronald had er al keihard aan gewerkt en al vrij snel reed ik mijn eerste rondjes in mijn eigen World Formula.

Het was mooi en warm weer. Daardoor was er veel grip. De kart gaat veel sneller dan de Cadet en door iedere trainingssessie de kart nog beter af te stellen, ging ik steeds sneller. ‘s Middags hebben we nog extra lood (10 kg) aan de kart aangebracht om op het verplichte gewicht van 140 kg te komen. Dit maakte geen verschil wat betreft de ronde tijden. Ik bleef iedere sessie weer sneller gaan. Opa kwam ook nog kijken en zag dat het super ging.

Tijdens de middagpauze was er nog een leuke verrassing voor de familie Montfoort. We hadden met het hele team t-shirts geregeld met het logo van Montfoort Motorsports. Dit was een mooie verrassing voor Ronald en Heidi na de tegenslag die ze hadden op de heenweg met de trekker van de trailer die stuk ging.

  

Dan de wedstrijddag zondag. Al vroeg opgestaan, want ik had om 9.00 uur al de vrije training. Deze ging, net als de kwalificatie die na de vrije training komt, goed. Ik had me als 9de gekwalificeerd. De eerste race had ik een goede start en kon ik het veld goed volgen. Door constant te blijven rijden werd ik 9de.  Ook race 2 verliep zonder problemen. Ik werd 10e in deze race. Doordat ik samen met Jay van Dam een puntentotaal had van 19, maar Jay in race 2 een beter resultaat had, werd ik uiteindelijk in het dagklassement 11de. Al met al een mooi resultaat voor mijn eerste raceweekend met de World Formula.

Het circuit van Spa Francorchamps vind ik één van de mooiste banen, vooral met mooi weer. Op het grote circuit reden oude Formule 1 auto’s en andere historische raceauto’s hun race. Dat is dus mooie achtergrondmuziek voor ons op het kartcircuit.

De volgende race is eigenlijk een raceweekend op het circuit van Hahn. Deze gaat plaatsvinden op 26 en 27 juni. Dit is een heel eind rijden, maar het is zo’n mooi circuit dat het dan ook echt de moeite waard is.

Laat een reactie achter

You must be logged in to post a comment.