Regenrace in Hahn (Duitsland)

Zaterdag:

Het trainen ging goed. Mijn wedstrijdmotor is gereviseerd  en om hem in te rijden heb ik er ook de trainingen mee gereden, hij is een stuk sneller dan eerst. Ik was helemaal klaar voor de kwalificatie. Omdat Hahn best ver van huis vandaan ligt, wordt de kwalificatie al op zaterdag aan het einde van de middag gereden, zodat je eerder naar huis kunt op zondag.
De kwalificatie ging heel goed. Ik werd eerste met zestiende seconde voorsprong.
Het ging zo goed, omdat de baan nat was.  Ik heb daar veel voordeel mee, omdat ik goed gedoseerd kan rijden  in de regen.

Zondag:

Het zou heel veel gaan regenen op zondag. Gelukkig was dat ook zo.
Eerst hadden we 5 minuten om te trainen. Deze heb ik met nieuwe regenbanden gereden om  uit te proberen, want op zaterdag heb ik de kwalificatie op oude regenbanden gedaan. De nieuwe banden voelde goed, dus ik was klaar voor de races.

Race 1

Ik had een goede start en wist mijn eerste plek te behouden. Achter mij waren ze lekker aan het vechten, dus kon ik steeds verder uitlopen en wist met grote afstand (7 seconden) gecontroleerd de race te winnen.

Race 2

Wederom een goede start. Ook nu wist ik mijn eerste plek goed te behouden.  Iedere ronde wist ik mijn voorsprong verder uit te bouwen en finishte met een voorsprong van 10 seconden. Dus eerste in het dag klassement, maar nog veel belangrijker: ik sta weer eerste in het kampioenschap. Met nog 4 manches (2 wedstrijden) te gaan, is er nog van alles mogelijk. Dus met een  blij gevoel de auto in voor de lange rit naar huis.

De volgende wedstrijden zijn het dichtst bij huis in Berghem en ik kan nog wel wat support gebruiken dus…

Groeten   Kirstin