Overwinning in de tweede wedstrijd

De tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap karten in de World Formula klasse is prima verlopen. Tijdens de training op vrijdag en zaterdag leek ik nog tekort te komen aan snelheid. Hiervan was echter geen sprake meer bij de kwalificatie op zondag. Deze werd afgesloten met een derde tijd. De onderlinge verschillen waren heel klein. Het gaat dan om honderdsten van een seconde. De wedstrijd, bestaande uit 2 manches, is dan ook behoorlijk spannend.
De eerste manche vertrok ik van de tweede startrij. Na een goede start heb ik de derde plaats de hele manche weten vast te houden. Dit betekende dat ik de tweede manche weer van de derde plaats mocht starten. Ook nu was mijn start heel erg goed. Ik wist de tweede plaats in te nemen. Niels Brugman uit Gorinchem zat me echter op de hielen en halverwege de wedstrijd kon hij me voorbij komen, waardoor ik terugzakte naar de derde plaats. De nummer vier, Ray Renirie uit Nieuwegein, probeerde me wel in te halen, maar ik wist hem toch de rest van de manche goed achter me te houden.
Alex Oosterhof uit Vlijmen heeft lange tijd de eerste plaats ingenomen, maar Niels zette regelmatig de aanval in. Deze strijd resulteerde in een botsing waarbij Niels even van het asfalt raakte, maar hij kon de race nog wel uitrijden. De wedstrijdleiding besloot voor de actie met de twee koplopers van het veld Alex te diskwalificeren voor de tweede manche. Hierdoor schoof ik door naar de eerste plaats in de tweede manche, Ray werd tweede en Niels derde.
De twee manches brengen de volgende top drie voor dagklassement met zich mee: Kirstin Heikoop bovenaan met 61 punten, Niels Brugman met 58 punten, Ray Renirie met 52 punten.
Ik mocht zowel de wisselbokaal als de beker voor deze wedstrijd mee naar huis nemen. Ik ben benieuwd of ik de volgende wedstrijd de wisselbokaal kan behouden. De wedstrijd vindt dan plaats in België op het kartcircuit van Spa Francorchamps en wel op 13 mei.