Kartseizoen begonnen met podiumplaats

Het kartseizoen is weer begonnen afgelopen weekend en ik heb een mooie derde plaats behaald tijdens het Nederlands Kampioenschap in de World Formula klasse. Het is weer een spannende wedstrijd geworden, omdat de verschillen tussen de rijders miniem zijn.

De wedstrijd werd zondag 18 maart verreden op het kartcircuit in Emmen. Het weer was ’s ochtends nog regenachtig en de kwalificatie werd dan ook gereden op regenbanden. Ik heb een goede kwalificatie gereden en mocht daarom de eerste manche als tweede starten. Inmiddels was de baan droog voor de eerste manche begon en konden de regenbanden worden verruild voor de slicks. Ik kwam in die eerste manche als derde over de finish. In de tweede manche mocht ik van startpositie 3 vertrekken. Dit wist ik helaas niet vast te houden en eindigde uiteindelijk na een spannende strijd op een vierde plaats. De resultaten van de 2 manches samen bepalen het dagklassement. Ik had samen met Ray Renirie uit Nieuwegein een gelijk aantal punten na de 2 manches. Doordat ik een betere tijd neerzette in de kwalificatie werd ik derde en Ray Renirie vierde. Op deze manier is de kwalificatie dus van groot belang voor het dagklassement.

De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 8 april op Circuit Park Berghem. Ook dan zal ik, als enige dame in deze klasse, de strijd weer aangaan voor een podiumplaats.